Holmbladsgade

Holmbladsgade er en gade på Amager, der binder Amagerbrogade og Strandlodsvej sammen. Navngivet i 1898 efter fabrikant Lauritz Peter Holmblad hvis farveri flyttede til gaden i 1903 (Sadolin & Holmblad). Førhen tidligere industrigade med trist byggeri. Siden 1997 har Holmbladsgade og holmbladsgadekvarteret været underlagt kvarterløft, der har ændret gaden til levende sted med cafeer og småbutikker. Gaden præges af et nyt Idræts- og Kulturhus (2006) der er tegnet af Dorte Mandrup, ligesom det lokale Kvarterhus også er.
 
Før gaden blev opkaldt efter Holmblad, hed den Køhlertsvej og var oprindelig adgangsvej til Køhlerts Linnedfabrik, grundlagt omkring 1770 af tøjmager Køhlert.

Områdekort

Med kortet nedenfor kan se området i fugleperspektiv. Brug musen eller navigationspilene (øverst til venstre) til at panorere til venstre, højre, op og ned for at se områder uden for skærmen. Brug skyderen til at zoome ind og ud, eller brug tasterne + og -.

Klik på "Kort" i øverste højre hjørne af kortet for at se vejkort-visning i stedet for satellitfotos.

Street View

Med Street View nedenfor kan du "gå en tur" i området og se, hvordan omgivelserne er - hvor langt der er til nærmeste café, supermarked, busstop m.m. Med kortet kan venner og familier, som måske bor langt væk, se hvor vi bor og vores omgivelser.
 
Har du lyst, kan du selv præge street view ved at lægge egne favoritfotos ind via Google - så vil dine fotos kunne vælges som alternativer, når andre klikker sig rundt her.